ponedeljek, 16. marec 2015

Nadaljevanje poti

Počasi se bliža dan, ko bova zapustila najin "comfort zone". V Aucklandu ostajava samo še do konca meseca, potem pa naprej, na sever. Teden ali dva bova bivala v vinogradu Pri debelem prašiču, ki ga priporoča celo Lonely Planet. Nahaja se blizu Bay of Islands, ki velja za še enega od biserov Nove Zelandije. Vinograd oziroma  družino, pri kateri bova bivala sva našla preko spletne strani HelpX, kar pomeni, da bova za 4-urno dnevno pomoč v gospodinjstvu, okoli hiše in v vinogradu dobila prenočišče in hrano. Gre še za eno obliko sodelovanja, kjer bova spoznala domačine in njihove navade. Čeprav gre za mešan par, tudi evropskega porekla, verjameva da bova spoznala in videla veliko zanimivega.

 Mt Eden: čudovita narava sredi mesta

Notranjost ognjenika Mt Eden in razgled na
Auckland ter otok Rangitoto.
 
Dokaz, da sva bila res tam.

Najina zgodba v Aucklandu pa še ni končana. Jaz sem sicer že zaključil s svojo službo, a Nina še vedno pridno dela in skrbi, da imava vsaj en dohodek, tako da še vedno lahko raziskujeva čudovito okolico Aucklanda. Bila sva tudi na ugaslem ognjeniku Mt Eden, ki ponuja še en čudovit razgled na Auckland in okoliške otoke. Prejšnji vikend naju je moj bivši sodelavec peljal na plažo, ki jo ni mogoče najti v nobenem turističnem vodiču in bila je res izjemna. Na poti domov smo se ustavili še v Matakani, v očarljivi vasici, znani predvsem po sejmu, kjer lokalni kmetje prodajajo svoje pridelke. V naslednjih dneh pa naju čaka še obisk otoka Rangitoto in še zadnje druženje pri najinih prvih gostiteljih v Devonportu. Na koncu greva torej spet na začetek in potem naprej.

 Na Novi Zelandiji je veliko skritih kotičkov,
ki ponujajo sprostitev za ušesa in oči.

Pogled na podivjano morje pred prihodom ciklona Pam.

1 komentar:

  1. Iz velemesta na čudovito podeželje v službo h kletarju (bivšemu profesionalnemu igralcu golfa)! Bravo!! Bay of Islands je pa eden od najbolj romantičnih predelov NZ.Izkoristita priložnost in uživajta.Samo pazita, da ne zamudita avtobus za Kerikeri...

    OdgovoriIzbriši